Nosta energiatasojasi sekä paranna suorituskykyäsi arjessa ja työssä, muokaten samalla kroppaasi sporttisemmaksi ilman rääkkitreeniä ja kitudieettejä.

TERVEYS, JAKSAMINEN JA SUORITUSKYKY TÄYSIN UUDELLE TASOLLE (OSA 3)

Miten perheenäiti saavutti huimat tuloksensa alle vuodessa?
Treenamaalla ylikovaa joka päivä ja syömällä salaattia? Vai tekemällä asiat paljon järkevämmin?

Osassa yksi asiakkaani kertoi mikä hänen tilanteensa oli maaliskuussa 2019. Tähän osaan pääset tästä.


Kakkososassa oli kulunut 10 kuukautta ja asiat ovat täysin toisennäköiset mitä ne olivat vielä maaliskuussa. Tähän osaan pääset tästä.

Tässä kolmososassa tarkastellaan miten nämä huimat muutokset ovat käytännössä toteutuneet.

Moni varmasti luulee, että asiakkaani on treenannut ihan mielettömästi ja syönyt pelkkää ”salaattia”. Mutta näin hän ei ole tehnyt vaan päinvastoin. Hän on treenannut maltillisia
määriä ja syönyt riittävästi, laadukkaasti ja monipuolisesti. Asiakkaani ongelma oli ennen todella yleinen. Hän söi liian vähän ja teki
kuntosalilla sinnepäin. Tuloksia ei todellakaan tullut.

Miten hän sitten treenasi tämän kymmenen kuukauden aikana?

Hänen viikkosuunnitelmassa oli pääsääntöisesti kolme voimaharjoittelua ja kaksi kestävyysharjoittelua viikossa. Näin ollen lepopäivä tuli kaksi jolloin takasimme hyvän palautumisen ja kehittymisen. Meillä oli kokeiluissa yksi neljän viikon jakso niin, että oli neljä voimaharjoittelua viikossa, mutta se oli liian paljon koska hänellä oli uintitekniikkakoulu samaan aikaan kaksi kertaa viikossa ja palautuminen jäi vajaaksi. Siirryimme
takaisin kolmeen voimaharjoitteluun ja kahteen uintitreeniin viikossa ja taas kehitys meni eteenpäin.

Vaikka treenimäärät pitää olla maltillisia, niin toki voimaharjoittelu pitää olla tarpeeksi kovaa, jotta kehitystä tapahtuu. Mutta silloin kun voimaharjoittelu on räätälöity asiakkaalle ja asiakas osaa tehdä sitä oikein niin homma toimii ja kehitystä tapahtuu koko ajan.

Miten hän söi?

Oliko hän ketoosissa vai vähähiilihydraattisella vai söikö hän pelkkää ”kaalisoppaa”? EI TODELLAKAAN!

Noissa edellä mainituissa laihdutusmuodoissa ei ole tavoitteelliselle kuntoilijoille mitään hyvää. Tavoitteellinen kuntoilija tarvitsee ruuasta riittävästi proteiinia, rasvaa ja hiilihydraattia.

Laskin hänelle edellä mainitut makroainesuhteet ja kuten suurin osa minun asiakkaistani niin hänenkin piti alkaa syömään enemmän mitä hän söi aikaisemmin. Jossakin välissä kun paino ei ollut tippunut niin asiakkaani palasi vanhaan malliin, eli alkoi syödä liian vähän. Tästä huomautettuani hän alkoi taas syödä enemmän, niin paino lähti taas laskuun. Nyt tammikuussa 2020 hän on tiputtanut jo 30kg painoa treenaamalla maltillisia määriä sekä syömällä riittävästi.

Tässä vielä asiakkaani mietteitä.

”Parasta tässä on että muutos on niin suuri enkä edes tunne olevani "laihdutuskuurilla" vaan kaikki vaan sujuu "helposti" kun vaan tekee ja nauttii tuloksista. 

Olen nyt energisempi ja hyväntuulisempi äiti joka jaksaa pyörittää arkea ja nauttii ja pystyy liikkumaan perheen kanssa”.

Muista, että suorituskyvyn nostoon, jaksamiseen arjessa ja työssä, painonpudotukseen, lihasmassan kasvattamiseen ei tarvitse kiduttaa itseään ylikovalla treenillä joka päivä ja pitää itseään kitudieeteillä.


LUE TÄSTÄ LISÄÄ JOS HALUAT PARANTAA OMAA HYVINVOINTIASI!

Jätä kommentti

hCaptcha