Nosta energiatasojasi sekä paranna suorituskykyäsi arjessa ja työssä, muokaten samalla kroppaasi sporttisemmaksi ilman rääkkitreeniä ja kitudieettejä.

OTELEVEYDEN VAIKUTUS LEVEÄN SELKÄLIHAKSEN AKTIVAATIOON YLÄTALJAVEDOSSA

Monissa kuntosaliliikkeissä oteleveys vaikuttaa lihaksen aktivaatiotasoon. Yksi tekijä on se, että toisella oteleveydellä vipuvarsi on suurempi kuin toisella.

Mittasin Mpower  lihasaktivaatiomittarilla miten ylätaljavedossa oteleveys vaikuttaa leveän selkälihaksen aktivaatioon. Kuvan käyristä näkee selvästi miten se vaikuttaa.

Ns. perinteinen leveä oteleveys, heikentää huomattavasti leveän selkälihaksen aktivaatiota verrattuna hieman hartioita leveämpään otteeseen. Tämä johtuu kahdesta tekijästä: kapeammalla otteella vipuvarsi on pidempi kuin leveällä ja ala-asennossa olkavarret painuvat lähemmäksi vartaloa. Mitä lähempänä olkavarsi on vartaloa sitä paremmin leveä selkälihas aktivoituu.

Käyristä huomaa myös mielenkiintoisen seikan. Kuvan kaksi ensimmäinen käyrä on samalla tasolla kuin kuvan yksi käyrät. Tämä johtuu siitä, että tein ensimmäisen toiston hieman vajaana. Vaikka tein kapealla otteella liikkeen vajaana, niin leveä selkälihas aktivoitui saman verran kuin leveällä otteella. Leveällä otteella tehdyt tekniikat olivat kaikki loppuun asti suoritettu, ja kummassakin otevariaation liikkeissä lavat olivat puristuneet mahdollisimman lähelle toisiaan.

Yhteenveto:
Jos teet ylätaljavedon tangolla myötäotteella, niin se kannattaa tehdä hieman hartioita leveämmällä otteella.

Hyviä ylätaljatreenejä!

Ps. avaan jossain vaiheessa miksi oteleveys kannattaa olla hieman hartioita leveämpi, eikä hartioiden levyinen.

Pss. kerron myös tulevissa postauksissa kannattaako lapoja rutistaa yhteen vai ei ylä- ja alataljavedoissa.

Jätä kommentti

hCaptcha