Nosta energiatasojasi sekä paranna suorituskykyäsi arjessa ja työssä, muokaten samalla kroppaasi sporttisemmaksi ilman rääkkitreeniä ja kitudieettejä.

LIHASMASSAA VAI RASVAMASSAA?

Painonpudotuksen yhteydessä ei kannata menettää lihasmassaa.
Lihasmassan kasvattamisen yhteydessä ei kannata lisätä rasvamassaa.

Energiavaje

Painonpudotuksessa pitää olla energiavajeessa, muuten paino ei tipu.
Mikään erilainen energiaravintoainejakauma (proteiinit, rasvat, hiilihydraatit) eivät pudota painoa, ellei päivittäinen energiavaje toteudu.

Ruokavalio ja liikunta
Ruokavalion merkitys painonpudotuksessa on 70-80%.
Liikunta on erittäin huono painonpudotuskeino, mutta se tukee sitä ja auttaa parantamaan terveystekijöitä.

Netistä löytyy lukemattomia painonpudotusohjelmia joissa luvataan, että liikuntaa ei tarvitse harrastaa kun painoa pudotetaan. No tämä on tietysti totta, eihän mikään pakko ole.
Mutta tämä on erittäin huono ohje.

Jos painoa pudotetaan pelkästään ruokavaliolla, niin lihasmassan hävikki on todella suurta, se voi olla jopa 30 %. Ja tämä on todella huono juttu varsinkin jos lähtötilanne on jo heikko.

Jos painoa pudotetaan ruokavalion ja kestävyysliikunnan avulla, niin silloinkin lihasmassaa menetetään reilusti. Menetys voi olla jopa 20 %, eli ei hyvä sekään.

Kun painoa pudotetaan ruokavalion, kestävyysliikunnan ja tehokkaan voimaharjoittelun avulla, niin lihasmassan menetys on 0 % tai sitä voi tulla lisää. Tästä minulta löytyy lukuisia asiakasesimerkkejä.

Rasvamassaa vai lihasmassaa?

Painonpudotuksessa kannattaa lähteä aina siitä, että kaikki pudotettu paino on rasvaa.
Tähän reseptinä on siis päivittäinen energiavaje, kestävyysliikunta sekä tehokas voimaharjoittelu.

Lihasmassan kasvatuksessa kannattaa lähteä siitä ajatuksesta, että painonnoususta mahdollisimman paljon olisi lihasmassaa, ei rasvaa.

Lihasmassan kasvatuksen yksi typerimpiä neuvoja on se, että syö niin paljon kun pystyt niin lihas kasvaa. No kasvaa toki, mutta niin kasvaa myös rasvamassa ja reilusti. Tämä on todella huono ohje.

Eli jos et halua olla ns. laihaläski (normaali painoinen, mutta rasvaprosentti korkea), niin varmista, että et menetä lihasmassaa painonpudotuksen yhteydessä.

Jos haluat kasvattaa lihasmassaa, niin varmista, että lihasmassa todella kasvaa, eikä rasvamassa.

LUE TÄSTÄ MITEN VOIN SINUA AUTTAA!

Jätä kommentti

hCaptcha