Nosta energiatasojasi sekä paranna suorituskykyäsi arjessa ja työssä, muokaten samalla kroppaasi sporttisemmaksi ilman rääkkitreeniä ja kitudieettejä.

JOULUKALENTERIN LUUKKU 5

Lihominen ei ole aineenvaihdunnan syytä

 

Aineenvaihdunta on kudoksissa tapahtuvien kemiallisten reaktioiden kokonaisuus jotka ylläpitää elintoimintoja.
Päivittäinen energiankulutus koostuu perusaineenvaihdunnasta (kuinka paljon energiaa kuluu elimistön toimintojen ylläpitämiseksi), ruoansulatuksesta sekä fyysisestä aktiivisuudesta.

Usein kuulee, että aineenvaihdunnan hidastuminen on syypää siihen, että kiloja on tullut liikaa, mutta lihominen ei johdu tästä syystä vaan siitä, että saadaan liikaa energiaa.

Aineenvaihdunta toki alkaa hidastua noin neljänkymmenen ikävuoden jälkeen, mutta se on hyvin pientä. Suurin osa aineenvaihdunnan hidastumisesta johtuu siitä, että liikutaan vähemmän kuin ennen.

Voimaharjoittelu on oiva tapa tehostaa aineenvaihduntaa. Tehokkaan voimaharjoittelun jälkeen aineenvaihdunta voi olla kiihtyneenä jopa kolmen päivän ajan. Eli näinä päivinä energiaa kuluu enemmän. Kun tekee 2-3 voimaharjoittelua viikossa, niin aineenvaihdunta on käytännössä koko ajan suurempaa. 

Syömällä rittävästi, monipuolisesti ja pitämällä huolen, että proteiinia saa jokaisella aterialla aineenvaihduntaa voidaan myös kiihdyttää. Tämä johtuu siitä, että proteiinin pilkkoutuminen elimistössä kuluttaa enemmän energiaa kuin rasvojen ja hiilihydraattien.

Jätä kommentti

hCaptcha