Nosta energiatasojasi sekä paranna suorituskykyäsi arjessa ja työssä, muokaten samalla kroppaasi sporttisemmaksi ilman rääkkitreeniä ja kitudieettejä.

JOULUKALENTERIN LUUKKU 16

Mistä tietää, että personal trainer on pätevä?

Liikunta-ala ja varsinkin personal trainer puoli on valitettavan kirjavaa. Personal traineriksi voi ryhtyä kuka vain ilman mitään koulutusta, ja se on todella huono asia.

Moni taho järjestää personal trainer koulutuksia, mutta muutaman viikonlopun kurssit eivät todellakaan tuo ammattipätevyyttä. Eikä riitä, että on käynyt salilla vuosia tai voittanut mitaleja fitness kilpailuista. Ihan sama kuin maailman huipulla jossain urheilulajissa olevasta ei automaattisesti tule lajinsa huippuvalmentajaa.

Pätevän valmentaja löytäminen ei ole ihan helppo homma. Tässä tulee muutama kriteeri mikä voi helpottaa asiaa.

Ensimmäinen on se, että valmentaja on käynyt ainakin liikunta-alan peruskoulutuksen ja siihen päälle muita syventäviä koulutuksia.

Toinen on se, että valmennusten hinnat eivät ole älyttömän halpoja.

Kolmas on se, että esimerkiksi nettisivuilla on uskottavia tekstejä ja asiakastarinoita. Pitää tietenkin muistaa, että someen voi kirjottaa mitä vain.

Neljäs on se, että ei luvata mitään älytöntä kuten "treenaat kolme kertaa viikossa 15 minuuttia kuukauden ajan, niin saat lihasvoimaa ja vyötärösi kaventuu 10 cm".

Viides on se, että ei osta sikaa säkissä, vaan tapaa valmentajan kasvotusten ennen kuin tekee ostopäätöksen.

Olen valitettavan paljon kuullut ja nähnyt epäpäteviä valmentajia, ja tiedän tapauksia missä asiakas on hajottanut itseään tällaisen valmentajan valmennuksessa. Eli kannattaa todella yrittää selvittää onko personal trainer pätevä ja sinun tarpeisiisi sopiva.

Jätä kommentti

hCaptcha