Nosta energiatasojasi sekä paranna suorituskykyäsi arjessa ja työssä, muokaten samalla kroppaasi sporttisemmaksi ilman rääkkitreeniä ja kitudieettejä.

JOULUKALENTERIN LUUKKU 12

HIIT tuo ihmeitä aikaiseksi saava treeni...

HIIT treenimuotoa hehkutetaan edelleen. "HIIT joka mullisti treenimaailman. Mitään muuta ei tarvitse tehdä kuin HIIT treenin, niin rasvaa palaa kropasta ja saa huikean kunnon".

 

No näinhän homma ei mene. HIIT on hyvä treenimuoto kunnon kohottamisessa oikein käytettynä, mutta kaikkea se ei korvaa.

 

HIIT tulee sanoista high intensity interval training. Eli kovatehoinen intervalli harjoitus. Perusideana on lyhyt todella kovatehoinen työjakso ja lepo jotka vuorottelevat. Tämän voi toteuttaa esimerkiksi juosten tai pyöräillen.

 

Se miksi HIIT on saanut niin kovaa hehkutusta johtuu siitä, että se ei vie paljon aikaa, treenin jälkeen rasvaa palaa useampi tunti, ja sillä saa nopeasti kuntoa lisää. Nämä väitteet kyllä pitävät paikkansa, mutta siinä on muutama mutta...

 

HIIT ei tosiaan vie aikaa kuin 20–30 min, ja treenin aikana käytetään pääasiassa hiilihydraatteja energianlähteinä, ja treenin jälkeen rasvoja. Kestävyyskunto kohoaa nopeasti.
Sitten se mutta. HIIT pitäää tehdä tehdä sykealueella, joka on 90-95 % maksimisykkeestä. Eli puhutaan todella kovatehoisesta harjoitteesta. Ihminen, jonka peruskunto on heikko, niin hän ei välttämättä pysty pysymään vaadittua aikaa näin korkealla sykealueella tai hän ei edes pääse sinne, ja pahimmassa tapauksessa voi tulla kroppaan tai elimistöön ongelmia kun ei olla totuttu rasittamaan itseään kovilla tehoilla.

 

Lisäksi jos tätä treeniä tekee monta kertaa viikossa on todella nopeasti ylirasitustilassa. Ja mikään supertehokas rasvanpolttotreeni tämä ei ole, samaan päästään matalatehoisella kestävyysharjoittelulla.

 

Ylipäätään mikään liikuntamuoto ei ole rasvanpolton kannalta tehokasta. Ravinto on se millä rasvamassaa vähennetään.

 

Ja vielä sellanen juttu, että lihaskuntoharjoitteluun HIIT ei sovellu, vaikka tälläisia treenejä mainostetaan.

Jätä kommentti

hCaptcha