Nosta energiatasojasi sekä paranna suorituskykyäsi arjessa ja työssä, muokaten samalla kroppaasi sporttisemmaksi ilman rääkkitreeniä ja kitudieettejä.

JOULUKALENTERIN LUUKKU 10

Miksi kestävyysharjoittelua tarvitaan?

Kestävyysliikunta... tylsää, puuduttavaa, hölmöjen hommaa, ei mitään hyötyä... Tälläisiä kommentteja joskus kuulee varsinkin voimailupiireissä. Mutta niin kuin voimaharjoittelukin, kestävyys on yksi fyysisen kunnon osa-alue ja erittäin tärkeä terveyden kannalta.

Kestävyydellä tarkoitetaan ominaisuuksia, joiden avulla jaksetaan rauhallista, kohtuullisen kuormittavaa tai todella kuormittavaa liikuntaa mahdollisimman pitkään.

Kestävyysharjoittelu on todellakin lääkettä, se muun muassa:
- parantaa hengitys - ja verenkiertoelimistön kuntoa
- auttaa sydämen, verisuonten keuhkojen terveyteen
- kohentaa veren rasva- ja sokeritasapainoa
- auttaa painonhallinnassa
- auttaa voimaharjoittelussa

Voimaharjoittelussa kestävyys auttaa siten, että jaksetaan tehdä koko harjoitus tehokkaasti loppuun asti ilman ylipitkiä taukoja sarjojen ja liikkeiden välissä. Usein kompastuskivenä voimaharjoittelijoilla on peruskestävyyden puute, joka johtaa siihen, että voimaharjoittelusta ei saada kaikkea hyötyä irti.

Kaikista tärkein alue kestävyysharjoittelussa on peruskestävyys, mutta kannattaa kehittää muitakin alueita, eli vauhti- ja maksimikestävyyttä.

Kannattaa huomioida, että kestävyysharjoittelua voi tehdä todella monipuolisesti. Sydän ei tiedä mistä rasitus tulee, joten juokseminen ei ole ainoa vaihtoehto.

Jätä kommentti

hCaptcha