Nosta energiatasojasi sekä paranna suorituskykyäsi arjessa ja työssä, muokaten samalla kroppaasi sporttisemmaksi ilman rääkkitreeniä ja kitudieettejä.

JOULUKALENTERIN LUUKKU 9

Miksi voimaharjoittelua tarvitaan?

Luulen, että lähes kaikilla perusajatuksena on se, että lihakset olisivat vahvemmat. Tämä on se mitä voimaharjoittelulla saavutetaan, mutta "sivutuotteena" tulee paljon muutakin.

 

Painonpudotuksen aikana voimaharjoittelun päärooli on siinä, että lihasmassaa ei menetetä, vaan kaikki pudotettu paino on rasvaa. Kannattaa muistaa, että lihasmassaa voi jopa saada lisää, vaikka painoa pudotetaan.

 

Jos halutaan lisätä lihasmassaa niin, silloin voimaharjoittelun päärooli on kasvattaa lihaksen kokoa ja tuoda muotoja näkyville.

 

Eri urheilulajeissa tarvitaan voimaa. Niissä voimavaatimukset ovat erilaisia riippuen lajista. Esimerkiksi maratoonari hyötyy voimaharjoittelusta, mutta se ei voi olla juurikaan lihasmassaa kasvattavaa. Kun taas voimannostaja tarvitsee mahdollisimman paljon voimaa kolmessa liikkeessä, ja jopa biljardin pelaajaa tarvitsee tietynlaista voimaharjoittelua, että jaksaa pelata pitkiä pelejä ja turnauksia.

 

Tässä listaa mitä kaikkea voimaharjoittelu voi saada aikaiseksi:
- lihakset vahvistuu
- suorituskyky nousee
- ennenaikaisen kuoleman riski pienenee
- luusto vahvistuu
- rasvakudos vähenee
- voi ehkäistä muistisairauksia
- parantaa mielialaa
- parantaa insuliiniherkkyyttä
- parantaa sokeritasapainoa tyypin 2 diabeteksessa

 

Kun ikää kertyy, niin lihasvoiman merkitys korostuu. Jos lihasvoima esimerkiksi alaraajoissa on heikkoa, niin tuolilta ylös nousu voi olla jossain vaiheessa maksimisuoritus tai jopa tasamaalla kävely voi olla vaikeaa, puhumattakaan portaiden kiipeämisestä.

 

Tärkein asia mitä voimaharjoittelu edistää oikein tehtynä on terveys ja suorituskyky.

Jätä kommentti

hCaptcha