Nosta energiatasojasi sekä paranna suorituskykyäsi arjessa ja työssä, muokaten samalla kroppaasi sporttisemmaksi ilman rääkkitreeniä ja kitudieettejä.

ASKELKYYKKY - pakaroiden pyöristäjä liike

Askelkyykky tehdään usein väärin, jolloin liikkeestä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä


Askelkyykky on erittäin hyvä liike reisilihasten sekä pakaroiden voiman lisäämiseen ja tuomaan muotoja pakaroihin. Se kehittää myös keskivartalon lihaksia silloin kun se tehdään oikein ja riittävän suurilla kuormilla.


Valitettavan usein monella on askelkyykyssä liian pienet painot, että se kehittäisi voimaa/lihasmassaa ja tekniikassa on puutteita.


Askelkyykyn suurimmat ongelmakohdat:

- lantio ei pysy vaakatasossa

- alaselkä on pyöreänä ja ylävartalo on pystyssä

- polvi on sisäkierrossa.

Usein lantio tai oikeastaan lonkka nousee etujalan puolelta ylöspäin, eli lantio ei pysy vaakatasossa (kts. kuva 1). Tämä aiheuttaa reisiluun kiertymistä ja tämä taas aiheuttaa polveen haitallista painetta ja vääntöä.

Toinen ongelma voi olla selän asento. Lanneranka eli alaselkä on pyöreänä jolloin alimpiin nikamiin tulee liian kovaa kuormitusta (kts. kuva 2)

Lantion väärästä asennosta voi polvi lähteä sisäkiertoon tai sitten polven asentoa ei hallita. Polven sisäkierto on myrkkyä polvelle varsinkin kun askelkyykkyä tehdään painojen kanssa.


Mitä pitäisi tehdä?

Opettele pitämään lantio vaakatasossa kun teet askelkyykkyä. Pidä lanneranka neutraaliasennossa (eli alaselässä pitäisi olla luonnollinen notko) sekä ylävartalo eteenpäin kallistuneena, jotta keskivartalon lihakset tukevat selkää. Tarkasta, että polvi kulkee varpaiden suuntaan. (kts. kuvat 3 ja 4)

Hyviä ja turvallisia askelkyykky treenejä!

Jätä kommentti

hCaptcha