Nosta energiatasojasi sekä paranna suorituskykyäsi arjessa ja työssä, muokaten samalla kroppaasi sporttisemmaksi ilman rääkkitreeniä ja kitudieettejä.

Nosta oikein ARJESSA, selkä kiittää -workshop

Välty selkäkivuilta oppimalla nostamaan oikein ja harjoittamaan keskivartaloa tehokkaasti ja turvallisesti.

Haluatko vahvan ja kestävän selän?
Kipeytyykö selkäsi työssä tai liikunnassa?
Kipeytyykö tai rasittuuko selkäsi kun nostat tavaroita tai teet voimaliikkeitä?
Kärsitkö alaselkäongelmista?
Tuntuuko, että keskivartalossa ei ole tarpeeksi voimaa ja pitoa?
Haluatko oppia nostamaan turvallisesti?
Haluatko oppia tehokkaita, mutta selän kannalta turvallisia keskivartaloa vahvistavia liikkeitä?
Haluatko oppia miten arjessa ja liikunnassa selkää tulee käyttää?
Urheilija haluatko keskivartaloon lisää pitoa ja voimaa?

Kenelle tämä koulutus sopii?

Tämä koulutus sopii ihan kaikille, jotka haluavat pitää selästään huolta ja oppia miten arjessa nostetaan oikein ja harjoitetaan keskivartaloa turvallisesti. Tämä koulutus sopii myös erittäin hyvin urheilijoille, joiden selän tulisi olla kunnossa koko urheilu-uran ajan. Terve selkä on myös edellytys sille, että urheilusuoritukset paranisivat.

Omaa taustaani

Moikka, Jani Pyyhtiä tässä.
Olen kärsinyt selkäongelmista vuosien varrella useasti. Viimeiset ongelmat olivat syksyllä 2012, josta eteenpäin olen saanut elää kivutonta elämää jo monta vuotta. Olen oppinut, miten selkää tulee käyttää arjessa, liikunnassa ja ennen kaikkea miten nostetaan oikein ja miten keskivartaloa kannattaa harjoittaa, jotta se kestää kovemmankin harjoittelun ja kuormituksen.


Ennen vuotta 2013 kärsin selkäongelmista. Olin monena vuonna sairauslomilla selän takia. Vuoden 2012 syksyllä kärsin jälleen selkävaivoista, jotka olivat pahemmat kuin koskaan ennen. Olin lähdössä aamulla fysioterapiaan, mutta sängystä noustessani tipahdin polvilleni. Aloin nauramaan kaiketi pienessä shokissa ja vaimoni oli kauhuissaan. Löydettyäni osaavan fysioterapeutin ja hänen ohjeiden mukaan aikani toimittuani sain selän taas siihen kuntoon, että pääsin töihin ja treeneihin.  Valmistuin 2011 liikuntaneuvojaksi ja karateharrastusta oli siihen aikaan takana jo yli 20 vuotta, mutta silti en tiennyt, miten selkää tulee käyttää oikein. Kun olin käynyt viimeisen fysioterapia käynnin ja selkä oli ok, päätin, että jotain on tehtävä, että selkä säilyisi terveenä. Aloin ottamaan asioista selvää ja törmäsin mielenkiintoiseen termiin, voimakeskus. Keskivartalon, eli meidän voimakeskuksemme tehtävä ei ole niinkään tuottaa voimaa, vaan välittää sitä. Toisin sanoen meidän tulisi keskittyä harjoittamaan keskivartalon stabiliteettia, eli tukevuutta, sekä kierron kontrollointia ja vastustamista. Meidät ihmiset on luotu pystyasentoon ja suurin osa arjen toiminnasta, sekä liikunta- ja urheilusuorituksista tapahtuu pystyasennossa ja tämän takia tarvitsemme enemmän keskivartalon tukevuutta ja kierron kontrollia, kuin koukistus- ja ojennusliikettä. Tietenkin kun mennään urheilun maailmaan, niin siellä esimerkiksi painijat tarvitsevat keskivartalon koukistus- ja ojennusvoimaa todella paljon, koska heiton aikana ei voi eikä ehdi ajattelemaan, että missä asennossa selkä on. Vatsarutisliikkeitäkin tarvitaan esimerkiksi jos halutaan suorien vatsalihaksien kokoa kasvattaa  ja pitää niiden toimintakykyä yllä. Näihin kaikkiin on olemassa todella paljon eri liikkeitä, joista toiset eivät ole välttämättä niin hyviä kuin toiset.

Minulla on selässäni kaksi nikaman madaltumaa, kaksi nikamakaaren höltymää, sekä L5 eli alimman nikaman muutaman millimetrin liukuma eteenpäin. En voi 100% varmasti sanoa miten nämä vaivat ovat kehittyneet, mutta niiden syntyyn on varmasti vaikuttaneet lukemattomat selän kontrolloimattomat koukistus-, ojennus- ja kiertoliikkeet, sekä selkä pyöreänä nostaminen. Nyt kun olen systemaattisesti opiskellut ja kehittänyt oikeita toimintatapoja selän hyvinvoinnin edistämiseksi niin liikunnassa kuin arjessakin, ei minulla ole ollut mainittavia kiputiloja selässä sitten vuoden 2012 syksyn jälkeen. Pystyn tekemään kyykkyjä ja maastavetoja yli 100 kg:lla sarjoina ilman, että selkä kipeytyy tai rasittuu.

Keskivartalo -> meidän voimakeskus

Ennen tein todella paljon ns. perinteisiä vatsa- ja selkäliikkeitä lattiatasossa. Syvien tukilihasten treenaaminen oli rajoittunut perinteiseen lankutukseen, jossa asentokaan ei ollut aivan oikein. Ylipäätään lihasvoimaliikkeiden tekeminen oli aikoinaan sinnepäin ja niitä tehtiin paljon. Keskivartalo voimakeskuksena, eli voiman välittäjänä oli utopiaa minulle. Tarvitsemme toki koukistus- ja ojennusliikkeitä, mutta enemmän tarvitsemme keskivartaloa voiman välittäjänä, kuin tuottajana. Tarvitsemme myös kiertoliikkeiden kontrollointia, jota emme saa istumaannousuilla ja selän ojennusliikkeillä, vaan stabiliteettiharjoituksilla ja kierron vastustamisliikkeillä. On myös tärkeää saada liikkuvuutta rankaan ja hallintaa lannerangan keskiasentoon.

Tämä workshop on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat opetella käyttämään selkää oikein liikunnassa ja arjessa.

Selkäkivut ovat todella yleisiä

Jopa kahdeksan kymmenestä aikuisesta kärsii jonkinasteisista selkäkivuista elämänsä aikana. Useilla saattaa olla monia selkäkipujaksoja. Useimmat oireet eivät kuitenkaan haittaa harrastuksia tai työntekoa. Alaselkäkipu on erittäin yleinen sairauspoissaolon syy (http://selkakanava.fi/selkakivun-syita).

Nosta oikein arjessa, selkä kiittää -workshop

Tästä koulutuksesta on hyötyä kaikille, jotka haluavat säilyttää selän terveenä ja vahvana sekä oppia, miten selkää tulee käyttää liikunnassa ja arjessa. Tässä koulutuksessa käydään läpi keskivartalon toimintaa teoriassa, sekä opettelemme käytännössä lannerangan keskiasennon hallintaa, turvallisia keskivartaloa vahvistavia liikkeitä sekä nostotekniikoita. Käymme myös läpi arjen tilanteita, joissa selkä joutuu koville.

Seuraava koulutus , hinta ja miten voit siihen osallistua

Seuraava Nosta oikein arjessa , selkä kiittää - workshop järjestetään:
22.8.-20 klo 10-12.30
Osoitteessa:
Lahden Ahkerasali, Takojankatu 3, Lahti

Koulutuksen hinta on 29 € . 
Maksu paikanpäällä maksukortilla (muissa maksutavoissa otathan yhteyttä)

KOULUTUS JÄRJESTETÄÄN VÄHINTÄÄN KAHDEKSALLA HENKILÖLLÄ!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen joko puhelimitse 044- 324 7195 tai sähköpostilla jani.pyyhtia@jpvalmennus


TAI TÄSTÄ